AMCS Technologies introduceert nieuwe telematica

De Franse fabrikant van elektronische systemen, AMCS Technologies, lanceert een nieuw IoT Lifting telematica-programma op Bauma.

Het bedrijf zegt dat het apparaat alle informatie verzamelt die wordt verzonden door de DCS 61-S antibotsingssystemen voor elke kraan en verstuurt deze naar een webportal, waarbij statistieken worden gegenereerd voor elke joblocatie en elk bedrijf.


De DCS 61-S berekent de afstanden tussen de kranen en hun lading in drie dimensies en voegt deze gegevens samen met de werkelijke real-time bewegingssnelheden om veilige afstanden tussen elke kraan te waarborgen. Ook zal de DCS machines automatisch tot stilstand te brengen wanneer deze vooraf bepaalde no-go-zones naderen of ingestelde grenzen overschrijden. Het 3G/4G-netwerk van de SIM-kaart van het systeem kan dan informatie opslaan, verzenden en ontvangen op het webportaal IoT Lifting.
Klanten hebben toegang tot gegevens over elke kraan en bouwplaats met persoonlijke logins en wachtwoorden. President Mohamed Chettibi zei: “Al onze klanten zullen, als zij dat willen, dagelijks feedback krijgen over de productiviteit van hun bouwlocaties en kranen die zijn uitgerust met onze anti-collision DCS 61-S-systemen.”

Overig nieuws