Riwal investeert bijna €100 miljoen in vloot

Riwal investeert in 2019 bijna €100 miljoen in haar verhuurvloot.

Ongeveer 75% van de investering is bestemd om de vloot uit te breiden, wat in lijn ligt met Riwal’s internationale groeistrategie. De overgebleven 25% is voor het vernieuwen van de vloot. Riwal zal meer dan 2.000 nieuwe machines aanschaffen, waaronder schaar- en telescoophoogwerkers, verreikers en verschillend ander niche materieel. De nieuwe machines worden gekocht bij hoogwaardige merken zoals JLG, Genie, Holland Lift en Skyjack voor hoogwerkers en Manitou, Magni en JCB voor verreikers.

Een aanzienlijk deel van het vlootplan bestaat uit elektrische en hybride machines, wat een weerspiegeling is van Riwal’s nadruk op duurzaamheid. Voorbeelden zijn knikarmhoogwerkers zoals de JLG H800AJ met een werkhoogte van 26 meter en de Genie Z™-60/37 met een werkhoogte van 20 meter. Daarnaast zullen meer Holland Lift Hybride HL-275h25 schaarhoogwerkers worden toegevoegd aan de internationale vloot, met een werkhoogte van 27 meter. Aanvullend blijft Riwal investeren in het ombouwen van de JLG diesel aangedreven telescoophoogwerkers met werkhoogtes tot 43 meter naar 100% elektrische machines.

Pedro Torres, Riwal Chief Operating Officer, licht toe: ‘’Deze investering in de vloot is essentieel voor onze internationale groeistrategie en onze missie om de beste klantervaring te leveren. We breiden geografisch uit, openen nieuwe vestigingen en voldoen aan de behoeften van de klant doordat we een nieuwer en breder assortiment van hoogwerkermaterieel aanbieden. Met de toevoeging van meer milieuvriendelijke modellen, hebben we als doel de klant te ondersteunen in het halen van hun duurzaamheidsdoelen.”

Overig nieuws