Magni opent in Verenigd Koninkrijk

Magni opent in Verenigd KoninkrijkAlex White (L) met Ricardo Magni

Magni heeft officieel haar nieuwe Britse dochteronderneming geopend, na het einde van haar distributieovereenkomst met de Forkway-groep eind 2017.

Forkway is de afgelopen drie jaar de officiële importeur geweest, handelend onder de handelsnaam Magni Industries UK, maar de twee partijen kwamen overeen om de relatie in september te beëindigen met een opzegtermijn van 90 dagen. Dit om ervoor te zorgen dat de Italiaanse fabrikant rechtstreeks met klanten in het Verenigd Koninkrijk samenwerkt om het marktaandeel te vergroten.

De volledige dochteronderneming wordt geleid door Alex White, die sinds 2015 samenwerkt met Magni en Forkway als business manager UK en Ierland.

Het bedrijf is momenteel gevestigd in een gedeeld kantoorgebouw, maar verwacht eind maart de sleutels te ontvangen voor een nieuwe Britse faciliteit in Dorset. Het nieuwe gebouw maakt deel uit van een grote renovatie en beschikt na afloop over een voorraad machines en vervangende onderdelen, samen met trainingsfaciliteiten.

Het bedrijf geeft aan dat dit een tijdelijke faciliteit is, met plannen voor de langere termijn om naar een speciaal gebouwde faciliteit te verhuizen. Het bedrijf is van plan om op een aantal evenementen in 2018 te exposeren, waaronder Vertikal Days in mei, evenals demonstraties van roadshows te organiseren.

Overig nieuws