Nieuwe CEO voor Time International

Nieuwe CEO voor Time InternationalKim Bach Jensen (L) en Per Torp

Time International, de exportafdeling van Time Manufacturing/Versalift, heeft Kim Bach Jensen aangesteld als chief executive.

Jensen was voorheen chief financial officer en heeft de eindverantwoordelijkheid voor de dochterondernemingen van het bedrijf in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Hij vervangt Per Cæsar Torp die aanblijft binnen het managementteam in een nieuwe positie als directeur van verkoop en strategische, terwijl nieuwkomer Martin Lybæk Christiansen is aangesteld als de nieuwe CFO, na uitgebreide ervaring in een aantal internationale bedrijven.

Torp leidde het in Denemarken gevestigde bedrijf al meer dan 25 jaar, dat begon als een niet-beursgenoteerd bedrijf en in 1985 een strategische samenwerking aanging met de Amerikaanse platformproducent TMC. In 2001 verkocht Torp het bedrijf aan TMC en sindsdien is Time International de wereldwijde exportafdeling van TMC, verantwoordelijk voor de verkoop van Versalift autohoogwerkers in alle markten buiten Noord- en Zuid-Amerika.

Volgens het bedrijf is de benoeming van Jensen als CEO al geruime tijd in de planning omdat hij al meer dan 10 jaar in het managementteam zit. Sinds 2016 is Jensen ook de CEO van Deense dochteronderneming Time Danmark, als de eerste stap in de geplande opvolging.

Torp zei: “Na een periode van ziekte in 2017 besloot ik om een ​​versnelling van de geplande opvolging te vragen en de fakkel iets eerder dan gepland aan Kim Bach Jensen door te geven.”

Torp zegt dat hij de hoogwerkerindustrie of Time Versalift niet snel zal verlaten. In plaats daarvan is hij overgestapt naar de nieuw gevormde positie-omzet en strategische planningspositie.

 

 

Overig nieuws