Nieuwe CEO voor Trojan Battery

Nieuwe CEO voor Trojan BatteryNeil Thomas

De in de VS gevestigde Trojan Battery heeft Neil Thomas aangesteld als chief executive, ter opvolging van van Jeff Elder, die zijn pensionering heeft aangekondigd. Elder zal gedurende een overgangsperiode als adviseur aanblijven en zijn investering in het bedrijf behouden.

Thomas komt van Wayne Fueling Systems, waar hij sinds 2014 chief executive is geweest. Daarvoor was hij drie en een half jaar president van GE Oil & Gas, nadat hij bij Dresser was toegetreden waar hij vijf jaar president was. Hij kwam in 2003 bij het bedrijf als vice president business development.

Hij begon zijn loopbaan als retailmarketingmanager bij Chevron in 1989 en verhuisde in 1998 naar Arthur D. Little, als strategisch managementconsulent binnen zijn wereldwijde energiepraktijk. Hij werd opgeleid in het VK.

Spannende tijd voor Trojan

Thomas zei: “Dit is een spannende tijd voor Trojan Battery, vooral met de toegenomen wereldwijde vraag naar kosteneffectieve en betrouwbare oplossingen voor energieopslag, aangezien veel industrieën overgaan op nieuwe technologieën om aan de behoeften van de klant te voldoen. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring te gebruiken om samen met het getalenteerde en ervaren team van Trojan de bestaande activiteiten van het bedrijf uit te breiden en Trojan te positioneren voor toekomstige wereldwijde groei. Ik ben erg blij dat ik de kans heb om lid te worden van zo’n geweldige organisatie en kijk uit naar het leiden van Trojan naar nog groter succes. ”

Voorzitter Rick Godber voegde toe: “Ik ben blij dat we zo’n uitvoerend manager hebben als Neil Thomas om Jeff Elder op te volgen na zijn pensionering en om Trojan te leiden in ons volgende hoofdstuk van groei. Ik kijk er naar uit om nauw samen te werken met Neil om onze algemene strategische doelen te bereiken. ”

Jeff Elder is sinds 2013 chief executive, in 2005 toegetreden tot Trojan als chief financial officer en kreeg in 2008 de titel van chief operating officer toegevoegd. Hij werd president in 2010 en vervolgens chief executive na het aandelenpartnerschap van Trojan met Charlesbank Capital Partners in 2013.

“Ik ben dankbaar dat ik bijna dertien jaar bij dit getalenteerde bedrijf heb doorgebracht en de eer had om het Trojaanse team meer dan een decennium te leiden tijdens het behalen van verschillende belangrijke product- en marktprestaties,” aldus Elder.

Overig nieuws