Omzetstijging van 28% voor JLG

Omzetstijging van 28% voor JLG

JLG heeft een sterk eerste kwartaal afgesloten met een aanzienlijke stijging van orders en verkopen. De totale omzet voor het eerste kwartaal tot eind december bedroeg $ 628,2 miljoen, een stijging van meer dan 28 procent. Alle sectoren droegen bij aan de verbetering terwijl de verkoop van hoogwerkers steeg met bijna 39 procent tot $ 323,5 miljoen.

Ook de verkoop van verreikers groeide met meer dan 28 procent naar $129,5 miljoen , een groot contrast met het dieptepunt van vorig jaar. Ten slotte stegen de andere inkomsten – grotendeels onderdelen, service en gebruikte apparatuur – met acht procent tot $ 175,2 miljoen.

Daling in bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat daalde met meer dan 43 procent tot $ 13,8 miljoen. Echter $ 16,1 miljoen hiervan is te wijten aan de afschrijvingen voor het lopende herstructureringsprogramma in Noord-Amerika en Europa dat vorig jaar werd aangekondigd. Deze omvatten onder andere de sluiting van de fabriek in Maasmechelen in België, de fabriek in Orville in Ohio en de vestiging Bruntingthorpe in het Verenigd Koninkrijk.

De achterstand/orderportefeuille bedroeg eind december $ 1,58 miljard, vergeleken met $ 594,3 miljoen op hetzelfde moment vorig jaar.

Omzetstijging voor Oshkosh

Het moederbedrijf Oshkosh rapporteerde een omzetstijging van 31 procent tot $ 1,59 miljard. Dit terwijl de winst vóór belastingen meer dan 2,5 keer hoger was, namelijk $ 23,6 miljoen vorig jaar ten opzichte van $ 60,6 miljoen dit jaar.

Oshkosh-topman Wilson Jones zei: “Ik ben verheugd een positief begin van het fiscale jaar 2018 te melden, met resultaten die onze verwachtingen hebben overtroffen. De kwalitatieve orders en backlogs dit kwartaal weerspiegelen de positieve macro-economische cultuur, die bijdraagt aan gunstige omstandigheden in veel van onze markten. Ik ben trots op het harde werk en de toewijding van onze Oshkosh-teamleden die deze solide resultaten hebben geleverd. De omzet groeide in drie van onze vier segmenten en alle vier de segmenten rapporteerden een hoger bedrijfsresultaat. We blijven mogelijkheden identificeren om onze uitvoering te verbeteren en blijven gefocust op het leveren van sterke prestaties en aandeelhouderswaarde. ”

“Als gevolg van dit goede begin, de positieve vooruitzichten én lagere belastingtarieven (als gevolg van belastinghervorming in de VS), verhogen we onze verwachtingen voor het volledige jaar. We verwachten nu dat de winst per aandeel voor het volledige jaar tussen $ 4,75 en $ 5,20 zal liggen.

Meer nieuws over JLG

Overig nieuws