220t Tadano voor ATM Levage

De nieuwe Tadano ATF 220-G5 van ATM LevageDe nieuwe Tadano ATF 220-G5 van ATM Levage

Het Franse verhuurbedrijf ATM Levage heeft een 220 tons Tadano ATF 220-G5 All Terrain-kraan in gebruik genomen.

De vijfassige kraan heeft een 68 meter lange zeven-delige hoofdmast en een hydraulisch beweegbare swingaway uitbreiding, inclusief een geïntegreerde 5.8 meter zware hefverlenging. De nieuwe kraan is de grootste in de vloot van ATM Levage die ook een 70 tons Tadano ATF 70 en een 90 tons Tadano ATF 90 omvat, evenals een aantal kranen van Liebherr en Terex.

Uitbreiding metro Parijs

Het bedrijf, gevestigd in Valenton aan de zuidkant van Parijs, zegt dat de eerste klus van de kraan zal werken aan de uitbreiding van de metro van Parijs met een waarde van € 26 miljard. Bedrijfseigenaar Riadh Tarsim zei: “Gezien de aangekondigde bouwlocaties, verwacht ik een overeenkomstige toename in de vraag naar grotere kranen, die we hiermee tegemoet zien om onze positie in de markt te behouden en zelfs uit te breiden.”

Opgericht in 1996, als een transportbedrijf, heeft ATM Levage in 2008 de kraanverhuurmarkt betreden en heeft een vloot van 20 kranen waaronder All Terrains, zelfopstellende mobiele torenkranen, mini-rupskranen, spinkranen en grote autolaadkranen. Het bedrijf heeft 100 werknemers op de locatie Valenton.

Overig nieuws