Nieuwe countrymanager voor Riwal Duitsland

Dietmar MüllerDietmar Müller

Verhuurbedrijf Riwal heeft Dietmar Müller benoemd tot managing director/country manager van de nieuwe Duitse onderneming Riwal Arbeitsbühnenvermietung, een combinatie van Riwal Deutschland en AFI GmbH.

Müller komt van Gardemann, waar hij de afgelopen drie jaar directeur is geweest. Het bedrijf – oorspronkelijk eigendom van Lavendon werd in juni overgenomen door TVH en is nu samengevoegd met Mateco. Voorafgaand aan zijn tijd bij Gardemann was hij managing director van Munters, een leverancier van commerciële luchtbehandelingsoplossingen en bekleedde hij diverse managementfuncties binnen het bedrijf tussen 1998 en 2015 in Europa, de VS en de regio Azië-Pacific.

Ervaring

Hij begon zijn carrière in 1987 als productmanager bij Kleinewefers Energie und Umwelttechnik, en werd vier jaar later senior sales manager bij de KEU Citex-divisie. In 1995 werd hij afdelingsmanager bij Kraftanlagen Heidelberg en drie jaar later verhuisde hij naar Munters.

De carriereswitch volgt op de overname van AFI door Riwal in mei 2017. Het nieuw gevormde bedrijf brengt AFI en Riwal Deutschland uit Hamburg samen onder één dak en doet het aantal Riwal-vestigingen in Duitsland van drie naar elf toenemen met ongeveer 150 werknemers en een huurvloot van bijna 2.000 machines.

De CEO van Riwal, Norty Turner, zei: “Door Riwal Arbeitsbühnenvermietung te vormen en AFI GmbH in de Riwal groep op te nemen, hebben we onze positie in de Duitse verhuurmarkt voor hoogwerkers, een van de belangrijkste markten in Europa, permanent versterkt. We zijn nu beter gepositioneerd om zowel onze bestaande als internationale klanten in Duitsland van dienst te zijn wat past bij ons streven om de beste klantervaring te bieden.We zijn verheugd Dietmar Müller, een sterke en ervaren branchespecialist, te verwelkomen bij het Riwal-team als onze nieuwe landenmanager van Duitsland.”

Overig nieuws