Platform Basket Spider voor Gruppo Festa

Platform Basket Spider

Het Italiaanse Gruppo Festa heeft een nieuwe Platform Basket Spider 27.14 in ontvangst genomen.

De machine, de eerste 27.14 die werd verkocht aan een bedrijf in Zuid-Italië, werd geleverd aan het hoofdkantoor van Gruppo Festa in Matera, ten zuidwesten van Bari. De stad zal de Culturele Hoofdstad van Europa zijn in 2019, waardoor de hoogwerker naar verwachting het hele jaar ingezet zal worden.

De 27.14 heeft een telescopische arm met drie delen en een gearticuleerde boom. Het biedt 15 meter reikwijdte op een hoogte van 10 meter met perfect parallelle lift naar deze hoogte. De maximale platformcapaciteit is 230 kg tot een hoogte van 13 meter.

De machine weegt 5.000 kg en heeft een totale breedte van 890 mm, maar de rupsen kunnen hydraulisch worden uitgebreid tot 1,29 meter ter plaatse voor extra stabiliteit. De totale geborgen hoogte is iets minder dan twee meter. Standaardfuncties zijn onder meer automatische nivellering, automatische selectie van werkbereik en monitoring, 172 graden platformrotatie en radiografische afstandsbedieningen.

Gruppo Festa, koopt en verhuurt een breed scala aan hoogwerkmaterieel, inclusief zelfrijdende knikarmhoogwerkers en schaarhoogwerkers van Haulotte, JLG, Airo en Almac. Ook autohoogwerkers van Palfinger en spinhoogwerkers van Platform Basket en JLG behoren tot het hoogwerker assortiment. Daarnaast biedt Gruppo Festa ook Magni verreikers, torenkranen van FM Gru en aluminium vrachtwagen- en aanhangwagenkranen van Klaas.

Overig nieuws