inspHire verbetert het aanbod van telematica

UK rental software provider inspHire heeft haar asset tracker-functionaliteit verbeterd met de lancering van een nieuw product dat integreert met Trackunit, JCB LiveLink en CanTrack. Het belang van telematicagegevens en de alsmaar groeiende toename in de verhuurindustrie was volgens inspHire de aanleiding voor de nieuwe lancering.

Het product voegt de locatie van alle producten in een verhuurvloot samen in één enkele kaart, met behulp van ingebouwde Google Maps. De gegevens en locatie zijn gebaseerd op contractinformatie en definiëren een straal naar nabijgelegen verhuurdepots. inspHire gaf aan dat verhuurders snel toegang hebben tot dergelijke informatie, zodat ze de verplaatsing van apparatuur tussen locaties beter kunnen plannen, depotoverdrachten en laadtijden kunnen optimaliseren, terwijl de klantenservice sterk verbetert.

“Tegenwoordig hebben verhuurbedrijven een systeem nodig”

Hoofd van Sales bij inspHire, Mark Taylor, zegt: “Het moet twee dingen doen. Ten eerste is het belangrijk dat de ontwikkeling waarde toevoegt aan bedrijven die geen telematicasystemen gebruiken. Tegenwoordig hebben verhuurbedrijven een systeem nodig dat nauwkeurige informatie verzamelt in één gemakkelijk toegankelijk, visueel scherm.

Het tweede deel van de ontwikkeling zou telematicagegevens verenigen met inspHire waardoor het gebruik van apparatuur op een hoger niveau komt.”

Naast de asset tracker heeft inspHire gecentraliseerde telematicagegevens binnen zijn verhuurbeheersoftware. Als onderdeel van de integratie kunnen Trackunit, JCB LiveLink en CanTrack direct vanuit het inspHire-systeem worden geopend, wat volgens het bedrijf de noodzaak elimineerde om twee systemen tegelijk te openen en tegelijkertijd geavanceerde telematicagegevens makkelijk toegankelijk te maken.

Overig nieuws