Stijging omzet Haulotte

Haulotte Group heeft een geconsolideerde omzet van €139,3 miljoen gerapporteerd in het vierde kwartaal van 2017, vergeleken met €114,4 miljoen vorig jaar, een stijging van 22% vergeleken met het voorgaande jaar en 31% vergeleken met het vorige kwartaal.

De geconsolideerde omzet over het gehele jaar bedroeg in 2017 €510,0 miljoen in vergelijking met €457,8 miljoen in 2016, een stijging van 12% tegen constante wisselkoersen.

De commerciële dynamiek van de Europese zone werd op de meeste markten bevestigd, waardoor de Haulotte Group een omzetgroei van 19% kon boeken in deze regio.

Asia-Pacific sloot het jaar af met een omzetgroei van 7,5% (bij constante wisselkoers), dankzij een sterke opleving van de verkopen in het vierde kwartaal in het Midden-Oosten en Azië.

In Noord-Amerika steeg de verkoop van hoogwerkers met 21% en zag de groep haar positie op die markt versterken. Echter de daling van 25% op de verkoop van steigers belette het bedrijf om omzetgroei in die regio te boeken.

De omzet in Latijns-Amerika steeg met 6% ondanks een inzinking op de Mexicaanse markt; een teken van verbetering in uitdagende wereldmarkten.

Op jaarbasis leverden alle activiteiten van de groep groei op tegen constante wisselkoersen, vooral in de verkoop van materieel (13%) en de huursector (16%). De divisie Services van het bedrijf zag een stijging van 1%.

Haulotte gaf verder aan: “Gedreven door goed georiënteerde commerciële activiteiten in alle markten en een toename van de orderportefeuille, verwacht Haulotte Group een omzetgroei van bijna 10% in 2018.”

Meer over Haulotte

Overig nieuws