Hiab opent nieuw installatiecentrum

Hiab

Hiab, onderdeel van Cargotec, opent dit voorjaar een nieuw fabrieksinstallatie- en competentiecentrum in Meppel. Het nieuwe centrum gaat FrameWorksTM- hulpframes, vrachtwagencarrosserieën en complete voertuigoplossingen voor het Europese klantenbestand van Hiab produceren.

Ook zal de locatie in Meppel het wereldwijde competentiecentrum voor Hiab FrameWorks-installaties en distributiecentrum voor Hiab FrameWorks-kits worden.

“Kwaliteit en veiligheid van de opbouw”

‘In 2016 hebben we HIAB FrameWorks op de markt geïntroduceerd, een modulair systeem waarmee we de klant een kant en klaar subframe op maat aanbieden. Bij de ontwikkeling van het FrameWorks-concept wilden we aandacht besteden aan de kwaliteit en veiligheid van de opbouw, de opbouwtijd verkorten en de producten sneller gebruiksklaar hebben voor onze klanten.’, zegt Marcel Boxem, Director Heavy Range Loader Cranes bij Hiab.

‘In het begin was dit nieuwe concept alleen beschikbaar voor onze zware reeks laadkranen. Inmiddels hebben we het aanbod uitgebreid met oplossingen voor de Hiab-kranen met een middelzwaar en licht hefvermogen, Loglift- en Jonsered kranen voor bosbouw en recycling, maar ook voor Multilift-containersystemen.’

Snelle, betrouwbare en complete oplossingen

Het nieuwe installatiecentrum levert volledig berekende, ontworpen en geteste installaties van een hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau. ‘Met het nieuwe fabrieksinstallatiecentrum leveren wij snelle, betrouwbare en complete oplossingen met optimale prestaties van de apparatuur. Het centrum gaat daarnaast expertise delen over FrameWorks-installaties met partners en met onze eigen installatiewerkplaatsen’, aldus Joakim Andersson, Senior Vice President, Loader Cranes bij Hiab.

Hiab is wereldwijd de grootste leverancier op het gebied van laad- en lossystemen, intelligente services en digitaal verbonden oplossingen voor het wegtransport. Hiab is een industrieel pionier met wereldwijd meer dan 3300 medewerkers die vorm geven aan de toekomst van intelligent laden en lossen.

Overig nieuws