JLG toont nieuwe X1000AJ

JLG X1000AJ

JLG gebruikte The Rental Show 2018 om een ​​demonstratie te geven van haar nieuwste en grootste compacte rupshoogwerker – de X1000AJ. De machine zal beschikbaar zijn in het najaar van 2018.

De X1000AJ heeft een bereik van 17 meter en een maximale reikwijdte van 16,5 meter, plus 32 meter werkhoogte. Het biedt gebruikers ook een onbeperkte platformcapaciteit van 226,8 kilogram.

Randy Marzola, Director Channel Development bij JLG, vertelt: “We zijn verheugd om de X1000AJ op de markt te brengen. Onze innovatieve reeks CCB’s is snel uitgebreid met dit nieuwste model dat inspeelt op de wensen en behoeften van onze klanten. Door een volledig assortiment CCB-machines aan te bieden, versterken we onze focus op het ontwikkelen van oplossingen die voldoen aan de vereisten van onze klanten en hun klanten.”

Slimme technologie

De mast van de X1000 bevat een nieuw scharnierend kolomontwerp, waardoor bedieners de mogelijkheid hebben om gelijk met het oppervlak van een constructie te werken. Slimme technologie verbetert de mastfunctionaliteit door meerdere gelijktijdige bewegingen mogelijk te maken, een go-home-functie te introduceren en door 90 graden +/- beweging te leveren voor extra bereik. Het apparaat beschikt ook over below-grade functies.

Dankzij een compacte voetafdruk past de X1000AJ door een standaard dubbele deuropening voor binnen- en buitentoepassingen. De non-marking banden, die terugtrekken, in combinatie met een gepatenteerd platform-ontkoppelingssysteem, maken het makkelijk om deze machine door nauwe ruimtes te manoeuvreren, aldus JLG.

SkyGuard

One-touch zelfnivellerende stempels stabiliseren en stellen de machine waterpas op hellingen tot 16 graden. De unit heeft ook met Teflon gecoate stempelplaten, standaard vorkkokers, SkyGuard en een interactief LCD-scherm.

Een 76-volt lithium-ion-systeem of een Kubota diesel krachtbron zijn beschikbare opties. De X1000AJ wordt geleverd met volledig synthetische, biologisch afbreekbare hydraulische vloeistof voor gebruik in milieugevoelige gebieden.

Meer nieuws over JLG

Overig nieuws