Manitou opent nieuw onderzoeks- en ontwikkelingstestcentrum

Manitou opent nieuw onderzoeks- en ontwikkelingstestcentrum

Manitou heeft zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingstestcentrum geopend. Het innovatieve gebouw maakt het mogelijk om uithoudings- en duurzaamheidstests uit te voeren op alle prototypes van Manitou.

Het centrum debuteerde in aanwezigheid van een aantal gekozen functionarissen en is ontworpen om het uithoudingsvermogen en de capaciteiten van de prototypes van de groep te beoordelen.

Testrobots en rijexamens beschikbaar

“Met een aantal bijzonder innovatieve, hoogwaardige testbanken worden de modellen getest voor cycli die tot enkele duizenden uren kunnen duren, het equivalent van de gemiddelde levensduur van een machine,” zei Manitou. “De tests garanderen de robuustheid van Manitou-producten vanaf de lancering terwijl de doorlooptijden voor ontwikkeling worden verkort. Verschillende testrobots en rijexamens zijn beschikbaar in meerdere configuraties van de uitgevoerde tests. De testbanken maken het ook mogelijk om de weerstand van de belangrijkste onderdelen en een aantal andere soorten componenten te analyseren.”

Gelanceerd in de maand mei 2017, werd het werk, dat een investering van 1,5 miljoen euro vertegenwoordigt, in januari 2018 voltooid. De nieuwe ruimte omvat een rijcircuit en een RT 2012-gecertificeerd gebouw. De faciliteit biedt werk aan 16 personen.

Gebruikers voorzien van steeds betrouwbaarder materieel

Jean-Yves Augé, R & D-directeur van Manitou, lichtte het doel van een dergelijk project toe: “Door de verschillende testfasen te automatiseren, kunnen we de evaluaties op onze machines versnellen en onze gebruikers voorzien van steeds betrouwbaarder materieel. Dit gaat over het certificeren van de capaciteit en het uithoudingsvermogen van al onze assortimenten en onze toekomstige innovatieve producten. We zetten ons volledig in voor continue verbetering.”

Meer nieuws over Manitou

Overig nieuws