Terex implementeert toeslag op staalkosten

Op 1 maart kondigde Trump aan dat de Amerikaanse regering voornemens was om toeslagen op geïmporteerd staal en aluminium in te voeren door een belasting van 25 procent toe te voegen aan de invoer van staal en 10 procent aan aluminium. Economen, Republikeinse wetgevers en industrieën die deze metalen gebruiken, hebben allemaal gewaarschuwd voor mogelijk schadelijke effecten.

Reactie Terex

Als reactie op het nieuws zond de president en CEO van Terex Corporation, John Garrison, op 6 maart een brief waarin hij uitlegde dat “de impact van de stijgende kosten van staal te groot en te plotseling is” voor het bedrijf om te absorberen.

Garrison zei verder: “De staalprijzen zijn gestaag gestegen gedurende verschillende maanden, en deze actie heeft de prijzen nog hoger gemaakt tot ongekende hoogten. Gezien de onzekere aard van deze marktdynamiek, verhogen we onze basisprijzen niet. In plaats daarvan zullen we een staaltoeslag toevoegen aan onze apparatuur. De toeslag dekt een deel van onze kostenstijgingen – en zal gescheiden en transparant blijven van onze basisprijzen. Naarmate de prijs van staal normaliseert, zullen we de toeslag aanpassen of verwijderen. Ons doel is om de impact op uw bedrijf te minimaliseren. We zijn nog bezig met het finaliseren van de details van de toeslag.”

Handelsoorlogen met belangrijke Amerikaanse bondgenoten

Republikeinen in het Congres maken zich zorgen over het aanzwengelen van handelsoorlogen met belangrijke Amerikaanse bondgenoten. Canada en Europa hebben al gedreigd terug te slaan met belastingen op Amerikaanse exporten als Trump de tarieven doorvoert.

Garrison zegt: “Als wereldwijde fabrikant hechten we waarde aan vrije en eerlijke markten en zien we dat het opleggen van deze tarieven een significante bron van frictie is in de wereldeconomie. Het is bijzonder frustrerend om deze extra kosten nu opgelegd te krijgen, waardoor onnodige tegenwind ontstaat in een tijd dat de markten gunstig zijn. We moedigen u aan om samen met ons uw regeringsvertegenwoordigers te vragen om deze tarieven te elimineren.”

Meer over Terex

Overig nieuws