Airo variabel platform in productie genomen

Airo variabel platform in productie genomen

Het prototype van het platform met variabele afmetingen voor Airo push-arounds – vorig jaar oktober gepresenteerd in prototype-vorm – is nu in productie met de eerste bestelling voor 10 eenheden die deze maand naar het Verenigd Koninkrijk zijn verzonden.

Het prototype is oorspronkelijk ontworpen en gefabriceerd door Airo’s Britse dealer – Aerial and Handling Services – maar is nu goedgekeurd en gemaakt door Airo in Italië.

Het variabele platformontwerp heeft een 50 mm smallere handratailbreedte op 520 mm, terwijl de lengte van de werkbak kan worden teruggebracht van iets meer dan een meter tot 520 mm, wat resulteert in een 520 mm vierkante ‘microcentrische kooi’. Hierdoor kan de hoogwerker in meer besloten ruimtes werken, bijvoorbeeld door openingen in het plafond.

De productieversie van het platform heeft een “saloon-type” toegangpoort besloten op basis van feedback uit de veldproeven. Het is beschikbaar voor de gehele serie van Push Around modellen van Airo met werkhoogten van drie tot 5,3 meter. De variabele platformkooi kan achteraf worden ingebouwd in bestaande Airo-platforms en kan in de toekomst beschikbaar worden gemaakt op grotere schaarhoogwerkers.

Overig nieuws