Stijgende omzet, dalende winst Haulotte

Logo Haulotte

De omzet van Haulotte Group groeide in 2017 met 11% naar € 510 miljoen tegen met € 457,8 miljoen in 2016.

De stijging werd voornamelijk gerealiseerd dankzij de aanhoudende groei binnen de Europese markt en een verbetering van de verkoopmix van apparatuur. Ondanks de stijging van grondstofprijzen en opkomende spanningen over de beschikbaarheid van componenten, boekte Haulotte Group een stijging in het bedrijfsresultaat (exclusief wisselkoersen) van 56% tot € 37 miljoen, vergeleken met 2016.

“De goede operationele prestaties werden geneutraliseerd door de negatieve evolutie van de wisselkoers van de euro en de risicobepalingen die in de eerste helft van het jaar werden geboekt”, gaf Haulotte aan in zijn financieel memorandum. Aan het einde van het jaar bedroeg de geconsolideerde nettowinst, ondanks de aanhoudende kostendaling van de schuldenrente, € 17,7 miljoen, of 3,5% van de omzet, een daling van 24% ten opzichte van 2016.

10% omzetgroei in 2018

De nettoschuld van Haulotte bleef sterk dalen met € 17,4 miljoen vanwege de sterke operationele prestaties en de goede beheersing van het werkkapitaal. Als gevolg daarvan voorspelt Haulotte een omzetgroei van bijna 10% in 2018. “De voortdurende versterking van het commerciële aanbod, de verhoogde focus op onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s én de optimistische grondstofprijzen zullen de Haulotte Group in staat stellen een stabiel ​​bedrijfsresultaat te blijven leveren”, aldus het bedrijf.

Meer over Haulotte

Overig nieuws