Verdere omzetdalingen bij Mills

De Rental-divisie van Brazil Mills meldt verdere omzetdalingen, maar een sterker vierde kwartaal. Dit terwijl CFO Gustavo Zeno is afgetreden.

De opbrengsten voor het volledige jaar lagen 15 procent lager dan in 2016, tegen R181,3 miljoen ($ 55,6 miljoen) met een operationeel verlies vóór afschrijvingen van R3,5 miljoen ($ 1,1 miljoen) vergeleken met een verlies vorig jaar van R 11,6 miljoen ($ 3,6 miljoen). De huurinkomsten daalden met 13,6 procent tot R150,6 miljoen ($ 46,2 miljoen) en de verkoop van gebruikte apparatuur met 22 procent tot R20,4 miljoen ($ 6,3 miljoen).

Na enkele jaren van nulinvestering gekoppeld aan vlootreductie, heeft het bedrijf in 2017 R9,5 miljoen ($ 2,9 miljoen) aan kapitaalgoederen uitgegeven. Volgens Mills omvat de verhuurvloot 5800 machines, waarvan 98 procent hoogwerkers.

Omzetstijging vierde kwartaal

De omzet in het vierde kwartaal was 24 procent hoger met R50 miljoen ($ 15,3 miljoen), hoewel de operationele verliezen voor afschrijvingen stegen tot R2,1 miljoen ($ 644.000) vergeleken met een verlies van R1,5 miljoen ($ 460.000) vorig jaar. Chief executive Sergio Kariya zei: “Voor het jaar 2018, heeft het management van Mills verschillende alternatieven uitgeoefend om het resultaat van de periode te verbeteren. Onze grotere focus zal blijven liggen op de commerciële strategie, de vermindering van delinquentie en het behoud van contanten.

Voor de divisie Rental zal onze strategie zijn: 1. penetratie in de niet-constructiesector met een grotere marktdekking, 2. continue prijsherstel en beschikbaarheid van machines die onder onderhoud staan, en 3. het verlaten van markten met een lage winstgevendheid (verreikers). In 2018 verwachten we prijsherstel en EBITDA-marge in de huureenheid te behouden en de break-even in de bouwsector in de komende 18 maanden te realiseren. We danken onze medewerkers voor hun toewijding en onze klanten, leveranciers, aandeelhouders, adviseurs en partners voor hun steun.”

Ontslag Gustavo Zeno

Tegelijkertijd heeft Mills het ontslag aangekondigd van chief financial officer Gustavo Zeno, na de presentatie van de resultaten van het fiscale jaar 2017. Zijn taken zullen tijdelijk worden overgenomen door chief executive Sergio Kariya. Renata Vaz, momenteel Financial Planning Manager, zal de functie van General Manager of Finance op zich nemen en het huidige administratieve en financiële management van de onderneming voortzetten, rechtstreeks rapporterend aan Kariya. Vaz trad in 2010 in dienst bij Mills en heeft uitgebreide ervaring op het gebied van financiële planning, budget en controles en bedrijfsfinanciën, en heeft met bedrijven gewerkt zoals Log-In Logística Intermodal en Vale.

Overig nieuws