Mike Davis terug naar Genie

Mike Davis terug naar GenieMatt Fearon, Genie-president (links), en Mike Davis, Genie Vice President. 

Mike Davis is benoemd tot Genie Vice President, Product Management en Terex Business Systems (TBS) voor Terex Aerial Work Platforms.

In deze rol zal Davis verantwoordelijk zijn voor het wereldwijde productbeheer voor het merk Genie, en zal de wereldwijde verantwoordelijkheid hebben voor de TBS-activiteiten van het bedrijf. Davis zal de komende maanden overstappen naar zijn nieuwe rol en verhuizen naar Redmond, Washington. Hij werkt al 21 jaar bij Terex, startte als ontwerpingenieur voor het merk Genie en werd gepromoveerd tot functies met toenemende verantwoordelijkheid. Van 2012 tot 2015 was hij Genie’s vice-president en algemeen directeur, Asia Pacific, Terex AWP. Eind 2015 verhuisde hij van het Terex AWP-segment naar de Terex Cranes-activiteiten. Voordat hij weer bij Genie kwam, was Davis vicepresident, wereldwijde strategische initiatieven, Terex Cranes.

TBS-initiatief

Voor productbeheer is hij verantwoordelijk voor het leiden van het Terex AWP-productstrategieproces, waarbij hij met alle bedrijfsonderdelen werkt om ervoor te zorgen dat Genie op het juiste moment het juiste product heeft om aan de behoeften van de klant te voldoen. Hij zal ook het TBS-initiatief van het bedrijf leiden, wat een langetermijninspanning is om teamleden te ontwikkelen en bedrijfsprocessen te verbeteren om meer waarde voor klanten te leveren. Davis zegt: “Het opwindende deel van deze rol voor mij is dat het onze product- en procesinspanningen op één lijn brengt. “Ik kijk ernaar uit om de nalatenschap van ons bedrijf voort te zetten en innovatieve producten op de markt te brengen en daarbij te focussen op initiatieven die proactief tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten.”

Reageren op klantbehoeften

Matt Fearon, president van Genie, Terex AWP, zei: “Na zes jaar internationale missies te hebben vervuld, is het brengen van Mike naar Genie in deze rol specifiek bedoeld om onze strategie te stimuleren. Het is zijn taak om innovatieve, hoogwaardige producten op de markt te brengen en ons vermogen om te reageren op klantbehoeften te verbeteren door de capaciteiten van onze teamleden te vergroten. Deze activiteiten zijn strategisch afgestemd om onze klanten overal ter wereld aanzienlijk van dienst te zijn.”

Meer over Genie
Meer over Terex

Overig nieuws