RIEL Rail Systems levert Niftylift Hybride Spoorhoogwerker

RIEL Rail Systems levert opnieuw Niftylift HR 15 4x4 Hybride Spoorhoogwerker

Vandaag werd wederom een hoogwerker afgeleverd aan het verhuurbedrijf Railcare uit Noordwijkerhout, wat op haar beurt weer gespecialiseerd is in de verhuur van machines ter ondersteuning van werkzaamheden op het spoorwegnet in zowel Nederland als België, waaronder hoogwerkers. De geleverde hoogwerker is opnieuw een Niftylift HR 15 4×4 Hybride kniktelescoophoogwerker waarvan er binnenkort nog enkele zullen worden geleverd. 

RIEL Rail Systems levert opnieuw Niftylift HR 15 4x4 Hybride Spoorhoogwerker

Riel Rail Systems, gevestigd in De Zilk, Zuid Holland, is al enkele jaren een leverancier van, en gespecialiseerd in, hoogwerkers voor toepassing op het spoor. De machine, welke niet standaard door welke fabrikant dan ook kan worden geleverd, is multifunctioneel aangepast aan de eisen die het werken op het spoor met zich meebrengt. Hiervoor is door Riel Rail Systems een samenwerkingsverband aangegaan met Gebr. Koerts Techniek uit Dronten om dit te realiseren. Zo is er o.a. een verzwaard accupakket gemonteerd met een accucontrole systeem en een computer gestuurde oplader, en is de machine voorzien van werkverlichting en bescherming tegen vandalisme.

De standaard Niftylift HR 15 heeft een eigen gewicht van ca. 4.500 kg. In de uitvoering als hybride spoorhoogwerker is het gewicht echter 7.100 kg. De werkhoogte van de machine bedraagt 15,60m en ze heeft een zijdelings werkbereik van 9,60m. De maximale werklast is 250 kg. De maximale rijsnelheid bedraagt 20 km/uur en de machine is op lage rijsnelheid vanuit het werkplatform verrijdbaar. De machine voldoet geheel aan de EN 280 norm en is TCVT gekeurd voor toelating op het spoor.

Overig nieuws