Ruthmann Bluelift introduceert 31m spin op Intermat

Bluelift SA31

Alles duidt erop dat Ruthmann Italia S.r.l. een divisie van de Ruthmann Groep, een nieuwe 31m BLUELIFT spinhoogwerker zal onthullen op de Intermat tentoonstelling in Parijs, die plaatsvindt van 23 tm 28 april a.s.

Bluelift was een Italiaanse fabrikant van spinhoogwerkers, opgericht door de familie Marti in 2004. In 2016 werd de groeiende onderneming onderdeel van de Ruthmann Groep onder de naam RUTHMANN Italia S.r.l. waarbij de merknaam Bluelift in stand bleef. Ruthmann verwierf zich daarmee, als toonaangevende fabrikant van hoogwerkers op vrachtwagenchassis, een plaats tussen de fabrikanten van spinhoogwerkers.

Type SA 31

De nieuwe Bluelift krijgt de type aanduiding SA 31 en schaart zich daarmee als hoogste spinhoogwerker in de rij van de Bluelift SA serie. Ruthmann belooft met de introductie van de SA 31 een machine met “maximale prestaties” en “minimale afmetingen” maar geeft nog geen details prijs.

De belangrijkste kenmerken op een rij:

– De werkhoogte van de machine bedraagt 31m;
– Sigma type knikgiek in combinatie met een 5-delige telescopische bovengiek;
– De maximale werkbelasting bedraagt 250 kg bij een horizontaal werkbereik van 14,5m, 200kg op 15,5m werkbereik en 120kg op een werkbereik van 17,5m.

Verdere gegevens, zoals het eigen gewicht en transportlengte en –breedte en max. stempelbreedte zijn nog niet vrijgegeven.
Ook de aandrijving van de machine blijft op dit moment een verrassing, waarbij het niet onwaarschijnlijk is dat de machine leverbaar wordt in zowel Hybride uitvoering als in volledig elektrische uitvoering met Lithium techniek accu’s.

Blijf onze site volgen voor nadere informatie.

Overig nieuws