SPS breidt reeks brede werkplatforms verder uit

SPS Smart Platform Solutions

Gisteren is er weer een CE goedgekeurde variant toegevoegd aan het reeds bestaande programma van telescoophoogwerkers met een breed platform. De CE type goedkeuring werd, na onderzoeking en beproeving, uitgegeven door SGS Nederland.

SPS Smart Platform Solutions, gevestigd te Nieuw-Vennep, heeft eerder al een aantal hoogwerkers voorzien van werkplatforms die afwijken van de standaard afmeting en uitvoering. Naast “echte specials” is er zodoende een zekere modellijn ontstaan.

SPS Smart Platform SolutionsDe laatst toegevoegde variant is de P48-660SJ van JLG in de populaire 66 ft (20m platformhoogte/22m werkhoogte) range. Deze machine heeft een 4 meter brede werkbak met aan beide zijden een toegangsdeur. De werklast, van 250 kg of 2 personen in het onbegrensde werkgebied en 340 kg of 3 personen in het begrensde werkgebied, is identiek aan de standaard machine. Deze variant is ontwikkeld in opdracht van, en omgebouwd door, Riwal Hoogwerkers BV te Dordrecht.

De modelreeks met 4 meter platform op basis van JLG machines bestaat nu uit de P48-400S, -400SC, -460SJ, -660SJ, -860SJ en -1350SJP. Al deze machines hebben dezelfde of nagenoeg dezelfde specificaties als de basismachine.

Overig nieuws