Managementwijzigingen bij Trackunit

Het Deense tracking- en telematicabedrijf Trackunit heeft een aantal nieuwe benoemingen en managementwijzigingen aangekondigd.

Jeff Cohen

Jeff Cohen

De belangrijkste is de benoeming van Jeff Cohen als president van de Noord-Amerikaanse onderneming van het bedrijf. Hij komt van Telogis (nu Verizon Telematics), waar hij als vice-president verantwoordelijk was voor de wereldwijde off-highway voertuigafdeling. Daarvoor was hij tweeënhalf jaar lang chief executive van het tracking- en telematicabedrijf Intergis.

Hij startte zijn carrière in 1999 als sales executive bij Octagon en in 2001 verhuisde hij naar Eureka Networks als regionale verkoopmanager. Vier jaar later trad hij in dienst als associate bij investeringsfirma Columbus Nova.

Trackunit-topman Jorgen Raguse zei: “Jeff’s rollen in het verleden en succesvolle exits, gecombineerd met zijn leiderschap in de branche en ervaring in onze doelmarkt, vormen de ideale combinatie. Hij kent en begrijpt onze klanten en heeft al in een zeer korte tijd een belangrijke rol gespeeld bij de uitvoering van twee nieuwe OEM-partnerschappen. Binnen onze doelmarkt is minder dan 10 procent voorzien van telematica, en nog minder als het gaat om de bediener en zijn mobiele werk. Jeff werkt nauw met ons samen om die boodschap wereldwijd uit te breiden, en zijn ervaring specifiek op deze markt zal ons in staat stellen om onze leidende positie in Europa binnen Noord-Amerika te benutten. ”

Cohen voegde toe: “De industriële IoT-ruimte is uniek en Trackunit heeft fantastisch werk verricht door de klant centraal te stellen met het oog op de toekomst. Het is ongelooflijk om een ​​bedrijf te zien dat zich zo actief bezighoudt met het oplossen van de juiste problemen voor meerdere machine-activaklassen. Ik kijk er naar uit om dit initiatief vooruit te helpen en verder te gaan in met dingen als tools, onderdelen, etc.”

Soeren Brogaard Jensen

Soeren Brogaard Jensen

Naast deze verandering zal chief technology officer Soeren Brogaard Jensen overgaan naar een nieuwe functie als chief commercial officer. Hij werkt sinds augustus 2016 bij Trackunit en trad  in dienst na zes jaar bij Schneider Electric / APC werkzaam geweest te zijn als vice-president van software en managed services. Voordien werkte hij vijf en een half jaar met APC aan bedrijfssoftware.

Mikkel Dalgas

Mikkel Dalgas

Mikkel Dalgas neemt de rol van Chief Technology Officer over en wordt lid van het senior managementteam. Hij trad in november in dienst bij Trackunit als vice president product management and professional services na een dienstverband van 16 jaar bij Schneider Electric. Daarvoor was hij vier en een half jaar in dienst bij APC na een functie als webontwikkelaar bij de FIU.

Trackunit heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken met dochterondernemingen in Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, het VK en de VS.

Meer over Trackunit

Overig nieuws