Microcranes introduceert compact ontwerp

Microcranes introduceert compact ontwerp

Microcranes Inc. introduceerde onlangs zijn nieuwe hydraulische pick-and-carry kraan, het ISO-gecertificeerde M1 Global-model. Het M1 Global-ontwerp past in deuropeningen, smalle gangpaden en liften, en telescopeert uit tot een tiphoogte van 6,70m.

Microcranes introduceert compact en draagbaar ontwerpDe machine vereist geen licentie voor gebruik, het maximale hefvermogen met ingeschoven en opgetopte giek is berekend op 905 kg met een haakhoogte van 6,10 m. De minikraan is 762 mm breed en weegt 816 kg met 136 kg aan verwijderbare contragewichten. De multifunctionele hijskraan heeft verschillende configuraties, waaronder een configuratie voor werken op het dak, waardoor vloer tot vloer of grond tot dak heffen van materialen tot zeven verdiepingen mogelijk is.

ASME-normen

De M1 Global is gebouwd volgens de ASME-normen, overtreft de OSHA-normen en is CE-gecertificeerd om te voldoen aan internationale normen voor de Verenigde Staten, Canada, Europa, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Zuid-Amerika en andere territoria. De veiligheidsvoorzieningen bestaan uit een bovenste eindschakelaar (anti-twee-blok), 1,5-laad veiligheidsfactor, 4: 1 goedgekeurde haak met veiligheidspal, remmen op achter- en voorwielen, rem op de lier, dubbele stoppunten op de vierdelige giek en een lierscherm.

Microcranes introduceert compact en draagbaar ontwerpDe M1 Global klapt uit van de zijkanten en achterkant voor stabilisatie en de vierdelige giek strekt zich uit tot een tiphoogte van 6,70 m. Gebruikers kunnen de hydraulische arm heffen en neerlaten met handbedieningen en kunnen ook de actuele belasting verhogen of verlagen met een DC-krachtlier, aangedreven door een 24V deep-cycle batterijvoeding met ingebouwde lader. De lijnsnelheid is 30 FPM (9m/min.). De minikraan is ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen optie voor cleanroom-omgevingen.

Josh Clark, CEO en oprichter van Microcranes, vertelt: “We werken met veel industrieën, van startups tot Fortune 100-bedrijven over de hele wereld, om apparatuur te leveren voor krappe ruimtes en alternatieven voor het huren of kopen van dure grote kranen. Onze kranen worden gebruikt in industriële gebouwen, beglazing, HVAC, onderhoud, vliegtuigen en ruimtevaart, staal, marine, steen, militair, productie, nutsbedrijven, auto’s en energie.”

Microcranes richt zich op het ontwikkelen, produceren en distribueren van milieuvriendelijke, op batterijen werkende of elektrische, kleine, draagbare hefapparatuur die binnenshuis, buitenshuis en op daken wordt gebruikt.

Overig nieuws