ERA rapport adviseert bij aantrekken personeel

ERA

In een rapport van de ERA worden een aantal belangrijke trends belicht die de verhuursector moet overwinnen om hun personeel van de toekomst aan te trekken en te behouden. 

In het rapport wordt geanalyseerd hoe te concurreren met andere sectoren bij het aantrekken van talent. Daarnaast wordt een groeiende onbalans geïdentificeerd tussen de volgende generatie en de huidige aantrekkelijkheid van de huursector voor apparatuur. Ook het gebrek aan vrouwelijke vertegenwoordiging speelt hierbij een rol.

Ondanks de hoge werkgelegenheidscijfers ervaart de huursector relatieve “onzichtbaarheid” vanwege het lage bewustzijn van de bevolking. Potentiële talenten gaan verloren omdat de volgende generatie op zoek is naar banen in andere sectoren, in de meeste gevallen zonder zich bewust te zijn van de diversiteit aan carrièrekansen die de huursector biedt.

De nauwe relatie tussen de bouwsector en de huursector is nadelig vanwege de negatieve connotaties die ten onrechte aan de constructie zijn verbonden, resulterend in misvattingen over wat het werk van de huursector inhoudt. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, aangezien vrouwen minder dan 17% van het totale personeelsbestand vertegenwoordigen.

Michel Petitjean, secretaris-generaal van de ERA, zei: “Dit rapport onderschrijft het vitale belang van zelfpromotie van de verhuursector op een effectieve manier. Er is meer samenwerking nodig om de volgende generatie van jonge en getalenteerde mensen aan te trekken en te behouden. Als we onze krachten bundelen, kunnen we sterke initiatieven creëren om getalenteerde werknemers in de hele sector aan te trekken en te behouden.”

Overig nieuws