Verhuurindustrie ‘onzichtbaar’ voor millennials

ERA

Nauwe samenwerking met de bouwsector is schadelijk voor het potentieel van de verhuursector om millennials aan te trekken en de genderongelijkheid te verbeteren, aldus de European Rental Association (ERA).

In het laatste rapport, genaamd ‘Hoe te concurreren met andere industrieën bij het veiligstellen van talent voor de toekomst’, kwam de ERA tot de conclusie dat de verhuurindustrie voor millennials onzichtbaar leek vanwege het gebrek aan publieke bekendheid van de industrie.

Het zei dat, ondanks de hoge werkgelegenheidscijfers de huursector potentieel talent aan andere industrieën verloor, omdat mensen zich niet bewust waren van de brede carrièremogelijkheden binnen de sector. Een nauwe samenwerking met de bouwsector zou negatieve connotaties veroorzaken, waarbij mensen zich niet bewust zijn van de verschillen tussen de verhuursector en de bouwsector.

Michel Petitjean, secretaris-generaal van de ERA, zei: “Dit rapport toont het cruciale belang voor de verhuursector om zichzelf effectief te promoten en in lijn te zijn met de waarden van de slimme kandidaten van vandaag. De verhuurindustrie is een fantastische kans voor millennials en veel professionele kandidaten die eenvoudigweg de mogelijkheden hebben overgeslagen omdat ze er heel weinig over weten. Meer samenwerking is vereist om de volgende generatie jonge en getalenteerde werknemers aan te trekken en te behouden, die de huursector vaak associëren met vies en zwaar werk.”

 

Overig nieuws