Genie 20 jaar actief in China

Genie 20 jaar actief in China

Dit jaar viert Genie zijn 20-jarige aanwezigheid en voortdurende missie van “veiligheid en efficiëntie” in zijn volledig in eigendom zijnde productiefaciliteit in Changzhou, China.

Voor Europese klanten combineert de fabriek in Changzhou de voordelen van de hoge kwaliteitsnormen waar Genie-producten om bekend staan, met kortere levertijden voor Genie materieel die in China zijn gebouwd voor de Europese markt, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland (EMEAR). Modellen gebouwd in China voor EMEAR bestaan uit de Genie SX-105 XC en SX-125 XC hoogwerkers, Genie GS-1532, GS-1932, GS-4047 schaar en ruwterrein, de Genie GS-3390 RT, GS-4390 RT en GS-5390 RT serie.

Genie 20 jaar actief in China“Het is een lang en gestaag proces geweest, maar de hoge standaard die we in China hebben bereikt, toont aan dat onze strategie de juiste resultaten heeft opgeleverd”, aldus Joe George, managing director van Terex Global GmbH. “Onze fabriek in Changzhou deelt momenteel dezelfde gestandaardiseerde kwaliteitssystemen en pre-delivery-processen die worden gebruikt in onze andere faciliteiten en produceert 40 verschillende Genie-modellen. Naast het opvoeren van de wereldwijde productie om sneller te kunnen voldoen aan de vraag, is onze vestiging in China ook zeer klantgericht en flexibel.

“Als gevolg hiervan profiteren klanten van kortere doorlooptijden en dezelfde hoge kwaliteit  die ze gewend zijn van Genie-machines, of ze nu uit Changzhou, China, Redmond, de VS of Umbertide komen. Alleen het serieplaatje verschilt.”

“Eerlijk gezegd waren we een beetje sceptisch toen we hoorden dat we machines van Changzhou zouden ontvangen, maar de Genie ‘Made in China’ is een ander verhaal,” zegt Remko Jonkergouw, manager sales & marketing, HDW. “Hun ervaring werpt zeker vruchten af. Nadat we een paar jaar geleden onze eerste in China gebouwde modellen hadden ontvangen, was het duidelijk dat het kwaliteitsniveau volledig in lijn was met onze verwachtingen. Sterker nog, we merken dat het productiemanagementteam in China zeer klantgericht is. Ze luisteren echt naar onze technische feedback en implementeren snel verbeteringen. In deze competitieve tijden is dit precies wat we nodig hebben om het vertrouwen van onze klanten in Genie te behouden.”

Overig nieuws