Up Makine levert op de luchthaven van Istanbul

Up Makine

Het in Turkije gevestigde Up Makine heeft bijna alle hoogwerkermaterieel geleverd die wordt gebruikt in het Istanbul New Airport project, in Turkije. Als grootste leverancier van hoogwerkers tekende Up Makine het contract in 2016 en het blijft geldig tot het project is afgelopen.

Up Makine heeft de IAPA Project of the Year award gewonnen voor het werk op de luchthaven. De luchthaven heeft drie terminals, zes landingsbanen en een jaarlijkse capaciteit van 200 miljoen passagiers. De eerste terminal wordt het grootste terminalgebouw onder één dak ter wereld, met een oppervlakte van 1,3 miljoen vierkante meter en dient aanvankelijk jaarlijks 90 miljoen passagiers.

Eerste fase

Up Makine

Het New Airport Project is gestart op 1 mei 2015 en wordt gebouwd op een oppervlakte van 76,5 miljoen vierkante meter aan de Europese kant van Istanbul tussen Tayakadın en de Akpınar-dorpen, langs de kust van de Zwarte Zee. De bouw van de eerste fase van het project zal in 2018 worden voltooid en voor gebruik worden geopend. De hoofdconstructeur is een consortium met de naam İGA.

Vanaf 2016 heeft Up Makine 325 eenheden geleverd aan de werkplek. En de verwachte behoefte voor het project is meer dan 1000 hoogwerkers. Een belangrijke vereiste voor het project was dat alle elektrische schaarhoogwerkers en rupsbanden nieuwe machines moesten zijn.

Up Makine biedt ook alle diensten aan, waaronder personeel en technische ondersteuning. Een deel van de apparatuur die ter plekke wordt gebruikt, bestaat uit de ELS elektrische schaarhoogwerkers, Haulotte knikarmhoogwerkers, Palazzani-rupsbanden, Genie RT-schaarhoogwerkers, Holland Lift RT-schaarhoogwerkers en JLG RT-telescoophoogwerkers.

Overig nieuws