Multitel gaat voor Lithium

Multitel gaat voor Lithium

Het in Italië gevestigde Multitel Pagliero gaat een lithium-batterijgevoede versie van zijn rupshoogwerker lanceren, de SMX 250 E. Deze unieke hoogwerker heeft een werkhoogte van 25 m, waardoor het kan worden vervoerd op een kleine aanhangwagen die wordt voortgetrokken door een conventioneel 4×4 voertuig.

Met een gewicht van slechts 2700 kg is hij ontworpen om licht te zijn en biedt hij nog steeds meer dan 25 m werkhoogte en tot 11,65 m reikwijdte. De ingebouwde batterijen zullen een volledige dag normaal functioneren en de oplaadtijd is minder dan vier uur.

Ook aanwezig op Intermat Parijs zal de onlangs gelanceerde MJ 760-autohoogwerker zijn; de grootste hoogwerker gefabriceerd door Multitel. Het heeft een werkhoogte van 76m werkhoogte en 500kg capaciteit en tot 37m werkbereik. De hoogwerker op de show wordt gemonteerd op een Volvo-truck van 44 ton. De kleinere MJ 320 van de fabrikant bevindt zich ook op de stand en het 3,5-tonsbereik wordt vertegenwoordigd door het nieuwe hybride 160 Hybride model van 16 m, aangedreven door een ingebouwde accu .

Overig nieuws