Stempeldruk calculator voor IPAF

Spreidplaat en kraanmatspecialist Outriggerpads heeft een nieuwe rekenmachine voor de International Powered Access Federation (IPAF) ontwikkeld.

Stempelplaat en kraanmatspecialist Outriggerpads heeft een nieuwe rekenmachine voor de International Powered Access Federation (IPAF) ontwikkeld.

De stempeldruk calculator is bedoeld om gebruikers te helpen bij het nauwkeurig kiezen van de juiste platen voor elke taak, door rekening te houden met factoren zoals de maximaal toelaatbare gronddruk en de machinebelasting per stempel of wiel. Het helpt operators ook te bepalen waar ze de relevante gegevens over de hoogwerkerapparatuur zelf kunnen vinden.

Charles Grizzle, manager bedrijfsontwikkeling van Outriggerpads, zei: “We zijn zeer verheugd over de samenwerking met IPAF om het veilige gebruik van stempelplaten te bevorderen. Ons doel was om een ​​rekenmachine te ontwikkelen die intuïtief en eenvoudig is, waardoor het voor elke taak zo eenvoudig mogelijk is om de juiste grootte en het beste type stempelplaat te identificeren.”

Tim Whiteman, CEO van IPAF, zei: “Hoogwerkers met stempels zijn ontworpen om zeer veilig en stabiel te zijn. Een ontoereikende beoordeling van de grond of een slechte keuze van stempelplaten kan instabiliteit veroorzaken en zelfs tot een kanteling van de machine leiden. Deze nieuwe calculator helpt bedieners bij het maken van de optimale keuze, wat de veiligheid van hoogwerkers nog verder verbetert. ”

De nieuwe calculator is beschikbaar via de IPAF website als onderdeel van de ‘Verdeel de gronddruk!’-campagne en vraagt ​​om een ​​goede beoordeling van de bodemgesteldheid en het correcte gebruik van stabilisatoren, hydraulische stempels en stempelplaten

Overig nieuws