Ruthmann lanceert Hybrides

Ruthmann’s T 900 HFRuthmann’s T 900 HF

Ruthmann is van plan om de komende maand hybride autohoogwerkers te lanceren en geeft een afbeelding vrij van zijn 90m-autohoogwerker, die op Intermat wordt gelanceerd.

De machines maken deel uit van Ruthmann Italia’s Ecoline autohoogwerkers. De 16m en 18m Ecoline 160 Hybrid en Ecoline 180 Hybrid zullen voor het eerst worden getoond op Platformers Days, die in september in Duitsland plaatsvinden. Foto’s en meer details zijn pas later in het jaar beschikbaar.

Ze volgen een nieuwe lancering in de premiumlijn van de fabrikant op Intermat, die later deze maand plaatsvindt.  Ruthmann zal zijn Sky Performance Steiger T 900 HF met een werkhoogte van 90m op de show lanceren.

Het belangrijkste kenmerk van het model is het dubbele conceptontwerp, dat de fabrikant beschrijft als baanbrekend en het bereik van toepassingsmogelijkheden en daarmee de bezettingsgraad verbetert. De T 900 HF heeft dezelfde functies als andere autohoogwerkers op dit werkhoogtebereik, zei het bedrijf. Bovendien, net als bij modellen in de kleinere serie, kan het gieksysteem met tussenpozen worden verhoogd. Dit verhoogt het toepassingsbereik aanzienlijk.

De machine heeft een zijdelingse reikwijdte van ongeveer 39m, de Highflex (Rüssel) jib van de fabrikant, met een draaibaar bereik van 220 °. Hij is gemonteerd op een 5-assig chassis met een totaalgewicht van 48 ton – 52 ton, wat minder logistieke planning en kosten betekent.

Overig nieuws