Yellow Table 2017 gepubliceerd

De Yellow Table, een jaarlijkse lijst die exclusief wordt gepubliceerd door het tijdschrift International Construction, heeft onthuld dat de gecombineerde apparatuurverkoop van de 50 grootste fabrikanten van apparatuur in 2017 US $ 162 miljard bedroeg, een stijging van 21% ten opzichte van 2016.

De top vijf bedrijven op de lijst blijven hetzelfde, het enige verschil is dat Volvo en Liebherr van plaats wisselen met de eerstgenoemde die een positie stijgt en de laatste de vijfde plaats inneemt op de lijst. In 2017 bedroeg de bouwomzet van ‘s werelds beste vijf fabrikanten samen 69,3 miljard dollar.

Chinese markt

Gegevens van Off-Highway Research toonden aan in hoeverre de wereldwijde markt zich heeft hersteld met betrekking tot de verkoop van apparatuur in 2017. Een van de belangrijkste redenen voor deze groei was de markt in China, waar de verkoop van materieel met 82% steeg.

Met deze gegevens in het achterhoofd is het geen verrassing dat Chinese bedrijven dit jaar de meeste groei hebben gezien. XCMG is twee plaatsen gestegen, van acht naar zes en Sany Heavy Industries sprong drie plaatsen van de elfde naar de achtste positie.

Aandeel Amerikaanse bedrijven

Wat het marktaandeel betreft, zijn Amerikaanse bedrijven nog steeds de leiders, maar met een marge die er nu steeds kleiner uitziet. Amerikaanse bedrijven vertegenwoordigden een aandeel van 26,3% uit de top 50, een daling ten opzichte van vorig jaar met weinig verschil ten opzichte van de 24,8% van de Japanse bedrijven. De grootste beweger op dit gebied waren Chinese bedrijven, die hun omzetaandeel zagen stijgen van 11,4% naar 14%.

Overig nieuws