China’s XCMG neemt intelligente productielijn in gebruik

XCMG claimt 's werelds eerste Intelligent Manufacturing-lijn voor fabricage te hebben geopend.

Een van China’s meest toonaangevende fabrikanten, XCMG, heeft de laatste hand gelegd aan de installatie en het testen en in gebruik nemen van, naar eigen zeggen, ’s-wereld eerste intelligente productielijn voor de fabricage van bovenbouwframes en zwenkfunderingen voor grote kranen en andere machines uit hun programma.

XCMG zegt dat de nieuwe lijn dagelijks tot 40 bovenbouwframes kan produceren en geschikt is voor 20 verschillende machine types. De volautomatische lijn is 100m lang met onderweg 68 vergrendelpunten. De volautomatische lijn is gemonteerd op een intelligent rail-gestuurd voertuig die de frames op een speciale pallet draagt. Het kan tijdens het rijden aan de las- of bewerkingsstations worden gekoppeld, en zodoende nauwkeurig op de plaats worden vergrendeld, teneinde de 18 stappen te voltooien om de frames te maken. Elke technicus aan de lijn kan 10 werkstations beheren.

XCMG Chairman en President, Wang Min, zei: “Om leidinggevend te zijn in een tijdperk van intelligente productie is het maken van strategische investeringen nu van cruciaal belang. Elk bedrijf dat deze productierevolutie negeert, zal geen toekomst hebben.”

Overig nieuws