Goede start voor Haulotte

Haulotte heeft een groei van negen procent in de inkomsten van het eerste kwartaal aangekondigd en handhaaft zijn prognose van 10 procent voor het volledige jaar.

De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg € 139,7 miljoen, een stijging van negen procent ten opzichte van vorig jaar, gedreven door de aanhoudende verbetering op de Europese markt, waar de omzet met 9 procent steeg, terwijl de omzet in de regio Azië / Pacific met 20 procent steeg, vooral als gevolg van China en het Midden-Oosten.

De verkoop van hoogwerkers bleef zich verbeteren in Noord-Amerika, met een groei van vijf procent, gecompenseerd door een krimpende steigerverkoop die met 10 procent daalden, waardoor de regio in totaal met een procent daalde. Zuid-Amerika vertoonde tekenen van een langverwachte bounce-back, een verbetering van vijf procent.

Over het algemeen steeg de verkoop van nieuwe apparatuur met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de Services met vier procent verbeterden en de verhuursector met één procent daalde.

Overig nieuws