Jekko voegt lithium aandrijving toe

Jekko voegt lithium aandrijving toeJekko's Scienlab lithium-ionbatterijpakket

Spin- en ‘pick & carry’-kraanfabrikant Jekko heeft een lithiumbatterij met hoog vermogen geïntroduceerd voor vier van zijn kleinere kraanmodellen, waaronder twee spinkranen en twee pick & carry modellen

De machines – de 1,2-tons SPX 312, de 2,4-tons SPX 424-spiraalkranen, plus de 2 tons MPK20 voetpedaalgestuurde pick & carry-kraan en ten slotte de vijf tons MPK50 op afstand bedienbare kraan / glas-handler.

Jekko’s Eco kranen

Ze zijn al verkrijgbaar met loodzuuraccu’s, maar kunnen als optie worden besteld met een Eco Scienlab lithium-ionbatterijpakket wat de levensduur van de batterij zou moeten verdubbelen of zelfs verdrievoudigen en een continue werking biedt van 3,5 tot vier uur. De machines kunnen ook worden opgeladen terwijl ze op batterijstroom worden gebruikt, iets dat van nature meer praktisch is voor de spinhoogwerkers.

Het lithiumbatterijpakket kan drie keer sneller worden opgeladen en zou een levensduur hebben van acht tot tien keer langer, waardoor het gedurende de hele levensduur vol vermogen biedt. Ten slotte zijn de onderhoudskosten aanzienlijk lager. Het enige mogelijke nadeel zouden de hogere investeringskosten kunnen zijn.

We hopen meer te kunnen melden over de nieuwe Eco-modellen na Intermat.

Overig nieuws