United Rentals groeit verder

United Rentals Logo

United Rentals heeft vorig jaar de vruchten geplukt van overnames na de aankondiging van een jaarlijkse omzetstijging van 27,8% voor het eerste kwartaal van 2018.

In totaal werd $ 1,73 miljard geregistreerd door United – het grootste verhuurbedrijf ter wereld – terwijl het ook de huuropbrengsten zag stijgen met 25,1% voor dezelfde periode, tot $ 1,45 miljard.

Vorig jaar verwierf het bedrijf NES Rentals en Neff Corp in megadeals, waarmee de groei van het bedrijf in het eerste kwartaal van 2018 jaar op jaar werd ondersteund.

Het nettoresultaat steeg met 67,8% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017 tot US $ 183 miljoen, inclusief een voordeel in verband met de Tax Cuts and Jobs Act die in december 2017 werd vastgesteld. De belastingwet verlaagde het Amerikaanse wettelijke belastingtarief van 35 % tot 21%.

De raad van bestuur van United heeft toestemming gegeven voor een nieuw aandeleninkoopprogramma van $ 1,25 miljard, waarvan wordt gezegd dat het zou beginnen zodra de onderneming $ 832 miljoen aan terugkopen onder het bestaande programma had voltooid, dat het bedrijf voor medio 2018 wil afronden.

Michael Kneeland, CEO van United Rentals, zei: “We hebben een goede start van het jaar gemeld, waarbij zowel tarieven als volumes hebben geprofiteerd van de brede vraag. Ons specialiteitssegment bleef het beter doen, geholpen door een sterke marktgroei en mogelijkheden voor cross-selling, en de trends bleven positief in Canada.

“We zijn ook tevreden met de vooruitgang die het team heeft geboekt met de integratie van Neff, waarbij we op schema blijven om onze 2018-synergie-doelen te behalen. Samen zijn we goed gepositioneerd voor de seizoensgebonden opleving van de klantactiviteit. “

Overig nieuws