Vice-president IT voor Genie

IT VP GenieScott McNeal

Genie heeft Scott McNeal aangewezen als vice-president van IT. Gevestigd in Redmond, Washington, zal McNeal verantwoordelijk zijn voor alle tactische planning en operationele uitvoering van Genie IT.

McNeal komt van IT-bedrijf Apptio, waar hij twee jaar lang senior klantadviseur was. Hij begon zijn loopbaan bij GE Plastics in 1997 en ging twee jaar later over naar GE Silicones. Hij bleef bij General Electric tot 2016 en bekleedde verschillende senior IT- en operationele functies. Hij was in drie van zijn rollen werkzaam als Chief Information Officer met als hoogtepunt een jaar lang die rol bij GE Distributed Power Services.

McNeal zei: “Het Genie-team heeft een sterk proces- en LEAN gebaseerd erfgoed, evenals een grote merkreputatie over de hele wereld. Mogelijkheden om invloed uit te oefenen op nieuwe bedrijfsmodellen en meer verbonden technologie in onze fabrieken toe te passen, stellen me in staat om mijn ervaringen te combineren het beste van Genie teneinde toe te passen op toolsets en frameworks die blijven evolueren.”

Genie-president Matt Fearon voegde hieraan toe: “Zoals bij veel bedrijven, werd IT beschouwd als een back-office-activiteit om een ​​passend beheer van risico’s, compliance en externe financiële rapportage te verzekeren. Tegenwoordig zijn klanten persoonlijk meer verbonden met technologie en verwachten een ervaring die realtime, naadloos en probleemloos is. Ons bedrijf heeft een jarenlange focus op klanten en klantenservice.”

“In deze rol is Scott belast met het aanvullen van die focus met nieuwe IT-tools voor Genie die aan de verwachtingen van de klant zullen voldoen. Zijn diepgaande kennis en unieke ervaringen stellen hem ook in staat om ons te helpen instrumenten en processen te ontwikkelen die klanten helpt hun vlootbeheer, besluitvorming en vermogensoptimalisatie te verbeteren.”

Overig nieuws