27 procent omzetstijging United Rentals

United Rentals

Het Amerikaanse United Rentals meldt een omzetstijging van 27,5 procent in de omzet van het eerste kwartaal met een aanzienlijke verbetering van de winstgevendheid.

De totale omzet voor het kwartaal bedroeg $ 1,73 miljard, een stijging van meer dan 27 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk dankzij de toevoeging van NES verworven in april en Neff aan het einde van het jaar. De winst vóór belastingen steeg met 44 procent naar $ 232 miljoen.

Het bedrijf heeft $ 280 miljoen besteed aan nieuwe verhuurapparatuur, een stijging ten opzichte van de $ 219 miljoen vorig jaar. De verkoop van gebruikte apparatuur steeg tot $ 181 miljoen. Het gemiddelde gebruik voor het kwartaal was 65,2 procent lager dan 66,2 procent in dezelfde periode vorig jaar, maar de bezettingsgraad van de toegangsapparatuur – 33 procent van de totale vloot – was 68,8 procent. De gemiddelde leeftijd van de vloot eind maart was 47,5 maanden of 53,4 maanden voor de vloot van het hoogwerkervloot. De huurprijzen verbeterden met gemiddeld 1,8 procent en stegen maand na maand tot 2,2 procent in maart.

Specialty segment

Chief executive Michael Kneeland zei: “We hebben een goed begin van het jaar gemeld, waarbij zowel de tarieven als de volumes profiteerden van de brede vraag.” Ons Specialty-segment bleef het beter doen, geholpen door een sterke marktgroei en cross-sellingmogelijkheden, en trends bleven positief in Canada. We zijn ook blij met de vooruitgang die het team heeft geboekt met de integratie van Neff, waar we op schema blijven om onze synergievermogens voor 2018 te halen, en we zijn goed gepositioneerd voor de seizoensgebonden opleving van de klantactiviteit.”

“Ons vertrouwen strekt zich uit tot zowel onze directe operationele omgeving als de duurzaamheid van de cyclus. Vrijwel alle indicatoren wijzen op marktgroei, hetgeen onze vooruitzichten voor het jaar bevestigt. Ook heeft ons raad van bestuur akkoord gegeven op een nieuw aandeleninkoopprogramma van $ 1,25 miljard welke zal beginnen nadat het huidige programma voltooid is. We blijven ons richten op het maximaliseren van onze waarde gezien de kracht van onze kasstromen en kapitaalstructuur.”

Overig nieuws