Sterke start voor Genie

Genie

Genie / Terex AWP meldde een toename van 35 procent in de omzet in het eerste kwartaal tot $ 638,9, onder impuls van een sterke groei in zowel Noord-Amerika als West-Europa.

De orderportefeuille eind maart bedroeg $ 891 miljoen, 43 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ondertussen verdrievoudigde de operationele winst bijna tot $ 60,1 miljoen.

Genie-president Matt Fearon zei: “Ik ben blij dat de markten voor mondiale hoogwerkers gezond en sterk blijven. De teams hebben uitstekend werk verricht door te reageren op de behoeften van de klant en dit wordt weerspiegeld in onze resultaten over het eerste kwartaal. We zien dit momentum doorlopen tot in 2018, ondanks enkele recente tegenslagen voor de sector. We blijven onze nadruk leggen op innovatieve nieuwe producten en onze wereldwijde teams gebruiken om aan de stijgende vraag te voldoen.”

Terex als geheel zag de omzet stijgen met bijna 26 procent tot $ 1,26 miljard, terwijl de winst vóór belastingen uitkwam op $ 59 miljoen vergeleken met een verlies vorig jaar van $ 88,6 miljoen. ”

Chief executive John Garrison van Terex voegde hieraan toe: “Terex verbeterde de winst per aandeel in het eerste kwartaal aanzienlijk ten opzichte van vorig jaar. Deze sterke financiële prestaties weerspiegelen de verbeteringen die zijn aangebracht aan onze bedrijfsactiviteiten en kapitaalstructuur.”

 

Overig nieuws