Genie introduceert secundaire beveiliging voor schaarhoogwerkers

Genie onthult op de Vertikal Days het prototype van een nieuw type secundair beveiligingssysteem voor schaarhoogwerkers en masthoogwerkers genaamd Genie Lift Guard Contact Alarm.

Het systeem is een elektronische secundaire bewakingsoplossing die is ontworpen om te activeren wanneer een sensor, gemonteerd op het platform van de hoogwerker, in contact komt met een bovenliggende obstructie, waardoor de bestuurder, inzittenden en grondpersoneel op mogelijke gevaren worden gewezen.

De standaardconfiguratie voor elektrische schaarhoogwerkers en verticale masthoogwerkers zal twee sensoren bevatten: één aan de voorkant van het platform en één aan de achterkant. Wanneer het systeem is geactiveerd, stoppen alle machinebewegingen, klinkt er een alarm en gaan de zwaailichten aan. De bestuurder kan blijven rijden of de hoogwerker in de gewenste werkstand brengen nadat hij het activeringssysteem en de machine stop functie heeft bevestigd. Er zal een zone voor vrij bewegen bestaan ​​tussen de sensor en de platform leuning om mobiliteit mogelijk te maken voor gebruikers en inzittenden nadat het systeem is geactiveerd.

Zach Gilmor, productmanager van Genie voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland, zei: “Veiligheid en productiviteit van de bediener zijn belangrijke overwegingen in het ontwerpproces van Genie. Het Genie Lift Guard-contactalarmsysteem is ontworpen als aanvulling op de situatiebewustheid van een getrainde bediener en biedt een secundaire beschermlaag tijdens werken op hoogte. Het tonen van dit prototype aan klanten tijdens Vertikal Days geeft ons de mogelijkheid om met klanten van Genie en eindgebruikers in contact te komen en feedback van hen te ontvangen, zodat we ons aanbod van toekomstige beschermende oplossingen kunnen afstemmen op hun behoeften en verwachtingen.”

“Genie-klanten over de hele wereld zetten zich in voor veiligheid op de werkplek en we willen hun inspanningen ondersteunen met gerichte marktoplossingen. We hebben het Genie Lift Guard-contactalarmsysteem ontworpen om een ​​secundaire beveiliging te bieden die gelijkwaardig is aan het niveau op telescoophoogwerkers, in een pakket dat voldoet aan de unieke behoeften van schaar- en masthoogwerkers.”

Het bedrijf is op zoek naar feedback van klanten en gebruikers tijdens het evenement, met het plan om de nieuwe functie later dit jaar in productie te nemen. Een retrofitset zal beschikbaar zijn voor schaarhoogwerkers en verticale masten geproduceerd tussen 2011 en 2018, en voorzien van het Genie Smart Link systeem.

Overig nieuws