JLG herontwerpt 600-serie telescopische hoogwerkers

De nieuwe JLG 660SJC

JLG Industries, Inc. heeft zijn telescoophoogwerkers uit de 600-serie volledig opnieuw ontworpen. Twee machines, de 600S en de 660SJ, zijn in 2017 op Conexpo geïntroduceerd en vandaag kondigt het bedrijf de crawler-versies aan: de 600SC en de 660SJC.

“De serie biedt een toonaangevende platformcapaciteit, waardoor bedieners meer tools en materiaal naar het werkgebied kunnen brengen”, zegt Jan-Willem van Wier, JLG EMEA Sr. Product Marketing Manager. “De nieuwe 600S heeft een onbegrensde capaciteit van 270kg, wat een stijging van 20 procent betekent vergeleken met het vorige model, met een begrensde capaciteit van 455kg. De onbegrensde capaciteit van de 660SJ is met 50 procent toegenomen tot 340kg, met een begrensde capaciteit van 250kg.”

JLG’s nieuwe 600SC

De hefsnelheden van deze nieuwe modellen zijn sneller, omdat de mogelijkheid om meerdere functies tegelijk te bedienen aanzienlijk is verbeterd, waardoor ze snel de volledige hoogte bereiken voor een hogere productiviteit. Bovendien zijn de machines gemakkelijker te transporteren. Hun lichtgewicht telescopische gieken maken meerdere transportconfiguraties mogelijk.

De nieuwe 600S en 660SJ zijn standaard uitgerust met het JLG® SkyGuard® beveiligingssysteem voor het bedieningspaneel. De SkyGuard-sensor stopt alle functies die worden gebruikt bij een weerstand van ongeveer 23kg, en keert de eenheid tijdelijk om. Deze twee nieuwe gieken profiteren ook van verlengde kabeldoorvoer- en schijfvervangingsintervallen – van acht tot twaalf jaar – tot 7.000 uur. Langere vervangingscycli verlagen de onderhoudskosten, verhogen de uptime en zorgen voor lagere total cost of ownership.

Een breed scala aan accessoires en hulpstukken versterken de veelzijdigheid van de 600S en 660SJ. Onder andere het optionele JLG SkyPower®-systeem dat het brandstofverbruik verbetert, tijd bespaart en extra vermogen voor handgereedschap en accessoires biedt.

Overig nieuws