Sterke start Ramirent

Ramirent Logo

Het Finse verhuurbedrijf Ramirent heeft in het eerste kwartaal van 2018 een omzet van € 176,2 miljoen gerapporteerd, een stijging van 7% op jaarbasis. De winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) groeide met 15% voor de periode tot € 49 miljoen.

Ramirent zei dat al zijn markten goed presteerden, met Zweden als hoogtepunt. Een sterk verbeterde winstgevendheid in Zweden was de sleutel tot zijn resultaten, terwijl de Oost-Europese activiteiten ook de groei zagen. Ook Finland, Denemarken en Noorwegen verbeterden.

Tapio Kolunsarka, president en CEO, zei: “We hadden een sterke start tot 2018 met een blijvend groeimomentum en sterke winstverbetering. Onze prestaties waren solide op een brede basis waarbij alle segmenten hun EBIT verbeterden voor het tweede opeenvolgende kwartaal. We zagen ook verbetering in de interne activiteiten in alle segmenten volgens onze doelstellingen. Samenvattend ben ik erg tevreden met de uitvoering van ons plan door ons team in dit kwartaal.”

Ramirent zei dat het groei verwachtte in 2018 ten opzichte van 2017, met langere termijngroei in Zweden, maar onzekere kortetermijnverwachtingen. In 2012 boekte Ramirent de hoogste winst sinds 2012 en prees de stapsgewijze verandering van het bedrijf.

Overig nieuws