Herc beperkt verlies

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Herc, voorheen Hertz Equipment Rental, meldde hogere inkomsten voor het eerste kwartaal en beperkte verliezen.

De totale omzet voor de periode was $ 431,3 miljoen, een stijging van 10,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit was grotendeels te danken aan een verbetering van de huurprijzen met 15 procent tot $ 369,4 miljoen, gedeeltelijk gecompenseerd door een lagere verkoop van gebruikte apparatuur, terwijl de overige verkopen relatief vlak waren. Het bedrijf boekte een verlies vóór belasting van $ 15,2 miljoen vergeleken met een verlies van 54,3 miljoen vorig jaar.

De investeringen bedroegen $ 82,5 miljoen, terwijl de verkoop van gebruikte apparatuur uit de vloot $ 52,9 miljoen bedroeg. De gemiddelde leeftijd van de vloot eind maart was 49 maanden. Huurprijzen in het kwartaal waren 2,8 procent hoger dan een jaar geleden.

Chief executive Larry Silber zei: “Onze sterke start in 2018 is een bewijs dat onze strategie werkt. De groei van de huurinkomsten in het eerste kwartaal van 15,1 procent weerspiegelt de positieve impact van onze strategische initiatieven om het volume te verhogen, met een gemiddeld OEC-wagenpark met een huurtoename van 7,1 procent. Onze focus op stedelijke markten en de voortdurende verbetering in vlootdiversificatie en -mix droegen bij aan de sterke resultaten op jaarbasis. Onze klantgerichte initiatieven hebben ons geholpen om onze activiteiten met huidige klanten te verbeteren en de groei in nieuwe lokale accounts in het kwartaal te ondersteunen. Bovendien zijn we tevreden met de vooruitgang die we boeken om de doorstroming tot nu toe dit jaar te verbeteren.”

“Tegelijkertijd zijn we gefocust op initiatieven ter verbetering van onze effectiviteit bij het beheersen van transport-, onderhouds- en brandstofkosten. Onlangs hebben we een groot extern logistiek bedrijf ingeschakeld om met ons kantorennetwerk te werken en zijn we bezig met het implementeren van regionale brandstofinkoopprogramma’s. We zijn ook gericht op het verbeteren van onze werkkapitaalpositie door onze debiteuren en andere kasstroom-genererende programma’s te verbeteren.”

Overig nieuws