10-jarig jubileum JLG Midden-Oosten

JLG viert zijn 10-jarig jubileum in het Midden-Oosten. Vanaf de locatie in de vrijhandelszone bij Jebel-Ali in de Verenigde Arabische Emiraten, exploiteert het bedrijf nieuwe apparatuurverkoop, diensten en onderdelenverkoop naar het Midden-Oosten, Zuidelijk Afrika, de Kaspische en Indische continentale regio’s. Momenteel heeft het kantoor tien fulltime medewerkers in dienst, geleid door Ian Hume, die in 2017 werd aangesteld.

Het team uit het Midden-Oosten verkoopt de apparatuur van JLG in de regio en biedt een volledige lijn toegangsapparatuur inclusief verreikers. Het volledige assortiment is afgestemd op landspecifieke specificaties. Alle motoren voldoen bijvoorbeeld aan zwavelhoudende brandstoffen, omdat er minder strenge emissieregels zijn. Apparatuur die op de markt wordt gebracht, voldoet aan de ANSI-exportnorm, een conformiteitbeoordelingssysteem dat zijn leden in de wereldeconomie machtigt en helpt bij het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van consumenten, of Europese CE-voorschriften.

Verder heeft JLG zijn eigen normen, met name met betrekking tot veilig werken. Als een primeur in de branche werden alle telescoophoogwerkers standaard uitgerust met SkyGuard, een functie waardoor de bediener beter beschermd wordt tijden het werken op hoogte. Via het verkoop- en servicenetwerk van JLG in de regio zijn vaak gebruikte reserveonderdelen lokaal beschikbaar. Regelmatig onderhoud en inspecties worden ook geleverd via het netwerk van JLG.

Eerder dit jaar werd het Indiase subcontinent toegevoegd aan de verantwoordelijkheid van JLG in het Midden-Oosten. Met deze uitbreiding worden extra markten voor nieuwe en gebruikte apparatuur opengesteld. Die organisatie staat onder leiding van de heer Pankaj Gupta.

Overig nieuws