Omzet Speedy omhoog

Succesvolle acquisities en een sterke Britse markt werden aangehaald als belangrijkste drijfveren voor de laatste financiële resultaten van Speedy Hire, die haar jaaromzet met 6,4% zag stijgen tot £ 371,6 miljoen (€ 540,15 miljoen).

Het bedrijf heeft de afgelopen 12 maanden Prolift Access Limited en Platform Sales & Hire Limited overgenomen, waarmee het aanbod van aangedreven toegang werd verhoogd. Speedy zei dat de synergieën die door deze acquisities zijn gecreëerd eerder dan verwacht hadden plaatsgevonden. Het resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg ook met 15,7% voor Speedy over de periode van 12 maanden naar £ 73 miljoen (€ 83,61 miljoen), daterend van 31 maart 2017 tot 31 maart 2018. De nettoschuld daalde ook 2,8% tot £ 69,4 miljoen (€ 79,49 miljoen).

Speedy’s bezettingsgraad in het VK en Ierland verbeterde met 7,6% tot 55,4%, terwijl de gemiddelde vlootleeftijd teruggebracht werd tot 3,8 jaar oud, van 4,2 jaar oud.

Russell Down, CEO van Speedy, zei: “We zijn erg blij met deze resultaten die een sterke operationele prestatie, robuust kapitaalbeheer, de in september 2015 gelanceerde strategie, de impact van onze herstelinitiatieven en een eerder dan verwachte acquisitiesynergie weerspiegelen. De markt blijft concurrerend; het lopende jaar is echter bemoedigend van start gegaan met inkomsten op vergelijkbare basis. Hoewel we al vroeg in het nieuwe boekjaar zijn en een deel van de voordelen van de acquisities zijn gerealiseerd, hebben we er alle vertrouwen in dat we in het komende jaar verdere vooruitgang zullen boeken in overeenstemming met onze huidige verwachtingen.”

Overig nieuws