JCB materieel ondersteunt Williams Martini Racing

JCB materieel ondersteunt Williams Martini Racing

Een JCB schaarhoogwerker en andere machines zullen Williams Martini Racing ondersteunen, terwijl het team de top Europese Formula One circuits aflegt.

Een konvooi JCB-machines heeft Staffordshire (VK) verlaten voor een trip van 9.000 km om het door JCB gesponsorde team te helpen in de aanloop naar de racedagen en dit weekend start het kamp bij de historische Grand Prix van Monaco. Vier JCB-machines hebben belangrijke onderdelen om ervoor te zorgen dat het team klaar is om te racen op elk Europees circuit deze zomer.

Een S1930E schaarhoogwerker zal helpen bij de veilige constructie van een spectaculaire drie verdiepingen tellende ‘camper’, opgebouwd uit negen 20ft containers, wat de belangrijkste basis is voor chauffeurs, ingenieurs en ondersteunend personeel op de racebaan tijdens de driedaagse Grand Prix. De schaarhoogwerker biedt een veilig platform voor teams om op hoogte te werken tijdens de constructie en tijdens de duur van het evenement.

Bovendien zal een telescopische vorkheftruck van JCB racecomponenten, inclusief vitale motorelementen en garagekits, voor elke race uitladen en helpen met de pack-up na de race. Ondertussen leveren twee JCB G150RS-generatoren stroom voor de camper, die is uitgerust met vergaderruimtes, rustfaciliteiten, keukens en een exclusieve hospitality-suite op het dak.

JCB Head of Sponsorship, Edd Hood, zei: “Achter elk geweldig raceteam staat een geweldige back-upploeg. JCB heeft het perfecte assortiment om Williams Martini Racing te ondersteunen; machines bieden de spieren om het tijdelijke huis van het team te bouwen en generatoren houden het staande wanneer het eenmaal gebouwd is. Er is echte synergie tussen Williams Martini Racing en JCB, die elk uitmuntende engineering bieden op en naast het circuit.”

Overig nieuws