Manitou introduceert nieuwe verreiker-reeks

 

Manitou heeft een nieuw assortiment verreikers geïntroduceerd. De MTA Easy74-producten zijn speciaal ontworpen voor de Noord-Amerikaanse huurmarkt en de reeks bevat drie 74-pk-modellen: de MTA 6642 Easy74, MTA 8044 Easy74 en MTA 10055 Easy74.

“De Manitou Easy74-modellen zijn ontworpen met de verhuursector in het achterhoofd,” aldus Steve Kiskunas, productmanager – telescopische verreikers, Manitou Group. “Vanuit de typische eisen om Tier-IV-bouwmachines te onderhouden en te ondersteunen, hebben we gekozen voor een 74-pk-optie zonder DEF-systeem voor onze al populaire Manitou MTA-verreikers. Vooral onze verhuurklanten profiteren van het vereenvoudigde onderhoud.”

The Easy74 10055

De nieuwe Easy74-machines zijn ontwikkeld op basis van de MTA Serie III-verreikers en worden aangedreven door een Tier 4, 74 pk (55 kW) Cummins turbo dieselmotor met een koppel van 400 Nm (295 foot-pounds) bij 2.500 tpm. De motor vereist een DOC-uitlaatgasreiniging en vereist geen regeneratie. Dit nieuwe motorpakket is gekoppeld aan een Dana 4-traps Powershift-transmissie, waardoor full-time vierwielaandrijving, 3 stuurmodi en machine-snelheden tot 15 mph mogelijk zijn. Alle hef- en hoogtecapaciteiten blijven hetzelfde als de Manitou MTA Series III-modellen, zei Manitou, en de MTA Easy74-machines hebben ook Manitou’s 1000-uur verlengde oliewissel service-intervallen.

De MTA Easy74 verreikers zijn uitgerust met een enkele alles-in-één joystickbediening. “Met deze functie kan de bestuurder alle functies van de giek regelen, in-en uit telescoperen en de kantelfunctie van hydraulische voorzetapparatuur, maar ook de machine verrijden”, zei het bedrijf in een verklaring. “Dankzij dit ontwerp kan de bestuurder altijd één hand op het stuur houden en alle andere machinefuncties bedienen met de andere hand. De volledig nieuwe MTA Easy74 verreikers zijn ideaal voor verhuur. Omdat er geen regeneratie of dieselmotorvloeistof (DEF) nodig is, levert de Manitou MTA Easy74 solide prestaties door lage onderhoudsvereisten, lagere eigendomskosten en zal het een hoger rendement op de investering bieden. “

Overig nieuws