Winnaars Rental Awards gehuldigd

Winnaars Rental Awards gehuldigd

Een publiek van 320 professionals uit de verhuursector zag de Noordse bedrijven Naboen en Byggmaskiner-Gruppen de twee Rental Company of the Year-categorieën winnen tijdens de European Rental Awards 2018. De ceremonie werd gehouden op 23 mei in Wenen, Oostenrijk, tijdens de jaarlijkse conventie van de European Rental Association.

De onderscheidingen aan individuen gingen naar Colin Wood, de voormalige CEO van de Construction Plant-hire Association (CPA), die de Lifetime Achievement Award ontving, en Xavier du Boÿs van Kiloutou, die de Person of the Year-onderscheiding ontving.

Andere winnaars waren A-Plant en Cramo – gezamenlijk in de categorie Duurzaamheid – terwijl JCB’s Hydradig Product of the Year was. Atlas Copco heeft de ERA Technical Committee-prijs gewonnen voor leveranciers in de verhuursector. De prijzen werden georganiseerd door het tijdschrift ERA en International Rental News.

De winnaars, met opmerkingen van de juryleden:

Grote verhuurder van het jaar: NABOEN AS (Noorwegen)
De juryleden zeiden: “De groei van het bedrijf is overduidelijk opmerkelijk, maar ondanks dat is Naboen erin geslaagd om zijn zeer kenmerkende cultuur te behouden, die een viering van werk combineert met een verplichting om geweldige service te bieden aan zijn klanten.”

Kleine / middelgrote verhuurmaatschappij van het jaar: BYGGMASKINER-GRUPPEN (Zweden)
De jury zei: “Byggmaskiner heeft een indrukwekkend record voor consistente groei, evenals een serieuze inzet voor de veiligheid van zijn werknemers en klanten.”

Huurproduct van het jaar: JCB’s 110 W HYDRADIG
De juryleden zeiden: “JCB werkt nauw samen met verhuurbedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe producten, en de Hydradig toont die partnerschapsbenadering in actie.”

Lifetime Achievement Award: COLIN WOOD (voormalig CEO, CPA)
Pierre Boels, president van ERA, zei: “Colin’s betrokkenheid bij verhuur ging verder dan het VK. Hij was vice-president van het bestuur van ERA tijdens zijn belangrijke beginjaren en zijn werk als ERA-penningmeester hielp normen stellen die vandaag nog steeds worden nagevolgd. Gedurende zijn carrière was hij een vriendelijke aanwezigheid op het toneel. Als hij met pensioen gaat, mist de industrie zijn persoonlijkheid evenveel als zijn ervaring.”

Huur persoon van het jaar: XAVIER DU BOŸS (voorzitter, Kiloutou)
De jury zei: “Xavier du Boÿs had een opmerkelijke 12 maanden. Hij bleef zijn activiteiten leiden in zijn strategie van overnames en internationale expansie, waaronder een belangrijke stap in Italië. Hij voltooide de verkoop van het bedrijf aan nieuwe eigenaren en verhuisde van zijn oude functie van CEO naar de functie van voorzitter van het bedrijf. Hij is een van de meest gerespecteerde leiders in de verhuursector.”

ERA Technical Committee Award: ATLAS COPCO
Toegekend aan een fabrikant die bijzondere inspanningen heeft geleverd om te voldoen aan de behoeften van de verhuursector in zijn producten en diensten, zoals beoordeeld door het technisch comité van de ERA.

ERA Sustainability Committee Award: A-PLANT & CRAMO (gezamenlijke winnaars)
Beoordeeld door de ERA Sustainability Committee, die zei: “Beide bedrijven lopen voorop bij het ontwikkelen van een echt duurzame aanpak van verhuur en beide verdienen een bredere erkenning.”

De juryleden voor de awards waren:

Pierre Boels (CEO, Boels Rental & President, ERA)
Michel Denis (CEO, Manitou)
Gérard Déprez (CEO, Loxam)
Pierre-Nicola Fovini (president, CGT Edilizia)
Murray Pollok (Managing Editor, International Rental News).
Voorzitter zonder stemrecht: Michel Petitjean, secretaris-generaal, ERA

Overig nieuws