CTE behaalt tweede plaats in SSAB Swedish Steel Prize

CTE MP 32.19De CTE MP 32.19

Het in Italië gevestigde CTE heeft de tweede plaats behaald in de SSAB Swedish Steel Prize met zijn MP 32.19 autohoogwerker.

De innovatieve CTE MP 32.19 is gemonteerd op een chassis met een totaal eigengewicht van 7,5 ton. De machine heeft een werkhoogte van 32 meter, een zijdelings werkbereik van 19 meter en een platformcapaciteit van 300 kg. Het belangrijkste kenmerk is de giekconfiguratie, zowel telescopisch als gearticuleerd, telescopische jib en separaat zwenkbare bovengiek . Dit biedt uitstekende up-and-over mogelijkheden, maar de machine kan ook alleen als 100 % telescoophoogwerker ingezet worden. Het is uitgerust met het innovatieve S3 Smart Stability System voor de afstempeling

De juryleden zeiden: “CTE Spa heeft een relatief kleine autohoogwerker op chassis ontwikkeld met een buitengewone veelzijdigheid m.b.t. hoogte en horizontale reikwijdte. Het compacte gieksysteem heeft een uniek zwenkmechanisme tussen de onder en de bovengiek, waardoor de bovengiek separaat zwenkbaar is en zo de extra mogelijkheid biedt om rond bochten te manoeuvreren en toegang te geven tot beperkte ruimtes waar traditionele mastconfiguraties niet bij kunnen komen. Het doordachte ontwerp en de optimalisatie van gecombineerde giekconfiguraties, in combinatie met het gebruik van hoogwaardig staal, maakten dit mogelijk.”

Roberto Fenner, Operations Manager CTE, voegde hieraan toe: “In de afgelopen jaren hebben alle fabrikanten steeds meer de technologische limieten van hoogwerkers benaderd. Desalniettemin is CTE, dankzij de nieuwe hoogwaardige materialen die nieuwe ontwerp- en productieprocestechnologieën mogelijk maakten, erin geslaagd om state-of-the-art machines te ontwerpen, zoals de nieuwe CTE MP 32.19. Dit model kan, naast de innovatieve inhoud waarmee het is uitgerust, ook worden gemonteerd op relatief lichte chassis’ zonder overmatige tonnage, terwijl de kenmerken compactheid en veelzijdigheid, die uniek zijn voor de sector, behouden blijven.”

Overig nieuws