Hyva tekent overeenkomst met Spaanse dealer

(L-R) Martin Kolkman van Hyva, Jose Viel en Jean Christian Marmie van Alienor(L-R) Martin Kolkman van Hyva, Jose Viel en Jean Christian Marmie van Alienor

De Nederlandse producent van autolaadkranen, Hyva, heeft een exclusieve dealerovereenkomst getekend met het Spaanse bedrijf Viel Carrocerias.

Viel heeft een lange relatie met de Hyva-groep, met de verkoop van F.lli Ferrari en Amco Veba autolaadkranen in Spanje. Onder de nieuwe overeenkomst voegt Viel B4 schrootkranen en Hyva haakarmen en portaalarmsystemen toe aan zijn assortiment.

De dealerovereenkomst omvat de exclusieve verkoop en ondersteuning van F.lli Ferrari en Amco Veba-kranen, Hyva-haakarmen, en portaalarmsystemen in Valencia, Alicante, Castellon, Teruel, Cuenca, Albacete en de Balearen.

Viel heeft twee faciliteiten in Valencia, een in de wijk Favara voor productie en montage en een andere in Silla voor after-sales. Viel werd in 1971 opgericht om landbouwapparatuur te produceren en breidde zich al snel uit naar het aanbieden van een breed scala aan carrosserie-oplossingen, inclusief alle soorten vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen. Het maakt nu deel uit van de Alienor Group, een Franse onderneming.

Overig nieuws